Lähetetty: 23.11.2021 | Uutishuone

Suomen luonnonsuojeluliitto (SLL) päätti erota Kestävän kaivostoiminnan verkostosta 21.11.2021. Verkoston jäsenet ja minä puheenjohtajana olisimme luonnollisesti halunneet, että SLL olisi jatkanut mukana toiminnassamme.

SLL on verkoston perustajajäseniä. Sen edustajat ovat tehneet ansiokasta työtä Verkostossa vuodesta 2014 lähtien. SLL:n edustajat ovat puolustaneet määrätietoisesti ympäristönsuojelua vastuullisen kaivostoiminnan standardeja määriteltäessä. Verkoston konsensukseen perustuva työtapa on antanut SLL:lle työkalut vaikuttavaan työhön. Kaikkien osapuolten pragmaattinen asenne on tehnyt mahdolliseksi sen, että suomalainen kaivosvastuujärjestelmä kuuluu parhaimpiin lajissaan.

Verkosto on uuden edessä. Vastuullisuustyökalut on saatu valmiiksi ja nyt on niiden käyttöönoton aika. Olemme aloittaneet strategiatyön, missä haemme uutta mallia toiminnallemme kaivostoiminnan vastuullisuusyhteisönä, jossa on mukana nykyistä laajempi joukko kaivostoiminnan sidosryhmiä. Toivon, että Suomen luonnonsuojeluliitto osallistuu sopivaksi katsomallaan tavalla tähän yhteisöön.

Hannele Pokka

puheenjohtaja

Jaa:

Towards Sustainable Mining – TSM Suomi