Lähetetty: 18.8.2020 | Uutishuone

Kestävän kaivostoiminnan verkosto on valinnut uudeksi pääsihteerikseen VTM, M.Sc. Kimmo Collanderin. Valinnan teki verkoston työjaosto sen hallituksen valtuuttamana.

Collander on toiminut aiemmin muun muassa Amcham Finlandin johtajana, Kaiku Helsingin osakkaana sekä valtiovarainministeriön erityisasiantuntijana. Lisäksi hän toimi vuosina 1996-2005 asiantuntijatehtävissä Euroopan parlamentin liberaaliryhmässä.

”Kimmo tuntee kaivostoiminnan haasteet aiemmista työtehtävistään. Hänellä on kokemusta sekä luonnonvarakysymyksistä että intressiristiriitojen sovittelusta, joten hän on luonteva valinta pääsihteerin tehtävään. Hän pystyy varmasti omalla panoksellaan lisäämään verkoston tunnettuutta sekä vakiinnuttamaan verkoston toimintaa Suomen kaivos- ja malminetsintäyhtiöiden keskuudessa”, arvioi verkoston puheenjohtaja Hannele Pokka.

”Kaivosten hyväksyttävyys niin paikallisyhteisöissä kuin yhteiskunnassa laajemminkin perustuu korkeisiin toimintastandardeihin ja avoimeen vuoropuheluun. Kestävän kaivostoiminnan verkostolla on tässä keskeinen rooli. Kuuden toimintavuotensa aikana se on rakentanut toiminnalleen vakaan pohjan, jolta on hyvä ponnistaa eteen- ja ylöspäin”, toteaa pääsihteerin tehtävään valittu Kimmo Collander.

Collander aloittaa työnsä 1.9. ja seuraa tehtävässä Eero Yrjö-Koskista, jonka viisivuotinen pesti päättyy elokuun lopulla.

Pääsihteerin tehtävä on osa-aikainen ja kestää aluksi kolme vuotta.

Lisätietoja:

Jaa:

Towards Sustainable Mining – TSM Suomi