Lähetetty: 15.9.2022 | Uutishuone

Kestävän kaivostoiminnan verkosto järjestää keskustelutilaisuuksien kiertueen Pohjois-Suomessa.

”Kiertueella tuomme pohjoisen Suomen kaivosalan toimijoita keskustelemaan alueen asukkaiden ja yhteisöjen kanssa. Kaikille avoimet tilaisuudet järjestetään Rovaniemellä, Sodankylässä ja Sotkamossa”, kertoo Kestävän kaivostoiminnan verkoston pääsihteeri Kimmo Collander.

Kiertue järjestetään yhteistyössä kuntien ja Lapin liiton kanssa. Lapin maakuntajohtaja Mika Riipin mukaan huoltovarmuuskysymykset ja yhteiskunnan sähköistyminen merkitsevät malminetsinnän ja kaivostoiminnan todennäköistä kasvua myös Lapissa.

”Alan sosiaaliseen, taloudelliseen ja ekologiseen kestävyyteen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Keskustelua eri näkökulmista on käytävä saman pöydän äärellä.”

Tilaisuuksia järjestetään kolmella paikkakunnalla: Rovaniemellä Pilkkeessä 20.9. klo 16.30, Sodankylän kunnantalolla 21.9. klo 16 ja Sotkamon kunnantalolla 22.9. klo 16.

Rovaniemellä keskusteluun osallistuvat Mawson, Suhanko, Latitude 66 ja Hannukainen. Sodankylässä mukana ovat Kevitsa, Sakatti sekä Ikkari ja Pahtavaara. Terrafame ja Sotkamo Silver ovat keskustelemassa Sotkamossa.

Jaa:

Towards Sustainable Mining – TSM Suomi